utorok 14. apríla 2009

Children of Bodom - Blooddrunk


Children of Bodom je fínska kapela ktorá nás obšťastňuje svojim svojským hudobným prejavom už pekných pár rokov. Štýl ich hudby sa zmieta medzi death metalom, power metalom a speed metalom. Ich v poradí šiesty štúdiový album má názov Blooddrunk a bol vydaný približne pred rokom. Obsahuje 9 songov a rovnako ako minulé albumy prináša kvalitnú dávku deštrukcie našim ušiam. Tentoraz to ale bude ešte o niečo rýchlejšie. Texty piesní sú podobného razenia ako na albume Are you dead yet? Z albumu vzišli dva single a to Blooddrunk (prekvapujúco... ;D ) a Hellbounds On My Trail. Za album obdržali COB cenu Metal Emma 2008 a vo Fínsku sa album stal zlatým.

Už od prvých okamihov počúvania dokáže Blooddrunk nabiť energiou natoľko že by oživil aj mŕtveho. Blooddrunk je jednoducho brutálny. Skoro by sa mi až chcelo povedať - pomocou tohoto sa vychovávajú masoví vrahovia. Názory skalných fanúšikov na tento album sa rôznia. Od mnohých z nich sa ozývajú hlasy že toto už nie je starý COB, naopak iný vychvaľujú ich posledný počin do nebies. Naprieč celým albumom sa objavujú striedavé sóla kláves a gitary. V poslednom čase mám dojem že čo fínska metalová kapela, to klávesy. Tie ale nie sú na škodu. Dávajú tejto hudbe unikátny nádych a zároveň ju ťahajú do vôd mainstreamu. Variabilita jednotlivých songov nie je príliš veľká čo značí že buď sa vám bude album páčiť ako celok alebo ho jednoducho zavrhnete. Mne osobne sa najviac páčil song Tie My Rope obsahujúci geniálnu melódiu najprv v podaní kláves a keď si už myslíte že to nemôže byť lepšie tak nastúpi gitara. Ak by nejaký extrémista chcel album použiť ako uspávanku na dobrú noc tak to rozhodne nehrozí pretože po odohratí ôsmych skladieb s rýchlosťou blížiacou sa dobre vytuningovanému Porche zaradia Children of Bodom ešte o jeden stupeň vyššiu rýchlosť a celý album končí spočiatku šialene rýchlym songom Roadkill Morning.

Blooddrunku dávam ja osobne hodnotenie 8/10, pričom každému metalistovi rozhodne stojí minimálne za vypočutie. Ak máte radi rýchlu melodickú gitarovú hudbu skúste dať Children of Bodom a ich Blooddrunku šancu. Určite vás nesklame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára